Vervolgopleidingen – Inwendige geneeskunde

coördinerende stagemeester: prof. Steven Callens (Steven.Callens@UGent.be)

Inwendige ziekten: basisopleiding 3 jaar, hogere opleiding 2 jaar

Gastro-enterologie: basisopleiding interne 3 jaar, hogere opleiding 3 jaar

Pneumologie: idem

Cardiologie: idem

Reumatologie: idem

Geriatrie: idem

Medische oncologie: idem

Maximaal aantal punten op een totaal van 100 punten
Interview (motivatie, persoonlijkheid) (cfr. punt 3) 10
Punten op 1000 met onderstaande verdeling

3de Bachelor 25%

1ste Master 30%

2de Master 30%

3de Master, 1ste semester 15%

40
Praktijkgeschiktheid (tijdens het co-assistentschap) 25
Proef (vaardigheidsproef, kennistoetsing op basis van dossier of casus, …) 20
Portfolio 5

* Indien men niet geslaagd is voor een vak, wordt de niet geslaagde score in rekening gebracht, zodat de selectiescore toch kan berekend worden. Indien men voor een vak afwezig was zonder geldige reden, wordt een score nul verrekend. Wie ziek was of een wettige reden voor afwezigheid had moet zich hieromtrent tot de voorzitter van de opleidingscommissie geneeskunde richten; indien er een geldige reden voor afwezigheid was zal als quotering voor het vak het gemiddelde van de punten van de student in dat jaar worden genomen.

Bijkomende info m.b.t. kandidatuurstelling naast de info vermeld op bij “Procedure kandidatuurstelling”:

Persoon bij wie kandidatuur moet worden ingediend: Secretariaat Voorzitter Inwendige Geneeskunde mevr. Lieve Buysse (Lieve.Buysse@uzgent.be). Gelieve de kandidatuur onder gesloten omslag met vermelding “naam + kandidatuur inwendige geneeskunde” af te geven op het secretariaat, ingang 12 route 1380 (6K12E). De kandidatuur eveneens mailen in één pdf-file met documenten in volgende volgorde: pasfoto – cv – motivatiebrief – studieresultaten – eventueel mail aanvaarding & reprint van de publicatie – andere relevante documenten

Extra documenten die moeten worden bezorgd aan de dienst naast brief met motivatie, C.V. en puntenlijsten van 3de bachelor t.e.m. 1ste semester van 3de master geneeskunde:

  • een recente pasfoto’s
  • eventueel bijzondere vermeldingen of publicaties (+ reprint)
  • vermelding van het rijksregisternummer op de cv

 

Specifieke vereisten:

Er wordt van alle kandidaten verwacht dat zij in het UZ Gent co-assistent interne zijn. Voor eventuele afwijkingen hierop wordt best contact opgenomen met de Voorzitter van het College Inwendige Ziekten.

 

Info m.b.t. interview:

De kandidaat presenteert een poster over zichzelf voor een jury. Het interview wordt afgenomen tijdens het coasssistentschap.

 

Info m.b.t. praktijkgeschiktheid:

De kandidaat wordt, naast de stage-evaluatie, apart geëvalueerd met betrekking tot de sociale omgang met patiënt, verpleegkundigen, ASO, stagemeester, de organisatie en tijdsefficiëntie op de werkvloer, de verantwoordelijkheidszin, de structuur in het denkproces, …

 

Info m.b.t. proef:

De kandidaat krijgt een theoretische casus voorgelegd om te bespreken voor een jury. Hierbij worden het denkproces, de kennis, het probleemoplossend vermogen, het onderscheid maken tussen hoofd- en bijzaak, het aanbrengen van structuur in het verhaal en de stressbestendigheid geëvalueerd. De proef wordt georganiseerd tijdens het coassistentschap.

 

Leden van selectiecommissie:

De selectiecommissie bestaat uit het College Inwendige ziekten, vertegenwoordigd door de voorzitter en de coördinerende stagemeester inwendige geneeskunde, op basis van de bovenvermelde evaluaties door de begeleiders van het co-assistentschap, de stafleden van de verschillende disciplines en de stagemeesters inwendige ziekten uit de geassocieerde centra.

De voorwaarde om geselecteerd te zijn is op alle factoren, met uitzondering van het portfolio, de helft te behalen.

 

Info m.b.t. percentage plaatsen in selectierondes:

Selectieronde 1:

unieke generatiestudenten: minimaal 50% plaatsen

andere kandidaten: maximaal 50% plaatsen (dat kan worden ingenomen door generatiestudenten indien er van de andere kandidaten geen geselecteerd worden)

Selectieronde 2 wordt enkel georganiseerd als de beschikbare opleidingsplaatsen niet ingevuld zijn na de eerste ronde, waarbij het aantal plaatsen bepaald wordt door het verschil tussen beschikbare plaatsen en ingevulde plaatsen tijdens de selectieronde 1. Als er tijdens selectieronde 1 voldoende geschikte kandidaten geselecteerd zijn, dan zal er geen tweede ronde georganiseerd worden.

Secretariaat inwendige ziekten mevr. Lieve Buysse (6K12E, ingang 12 route 1380, tel. 09/332 21 55, Lieve.Buysse@uzgent.be)