Samen voor verantwoorde zorg! Daar werken we samen aan met u als belangrijke stakeholder! Graag informeren we u via deze nieuwsbrief over de verdere ontwikkelingen binnen de MSG-opleiding.
Allow images to correctly view the e-mail.
View this email in your browser


INHOUD:

  1. Rapportering visitatie

  2. Publicatie toepassingsbesluit

  3. Actieplan MSG 2017-2018

  4. ABC-vragenlijst

  5. Symposium MSG

  6. Digitale ontwikkelingen

  7. Capita Selecta

  8. Niet te missen!

1. Rapportering Visitatie

 

De visitatiecommissie heeft de opleiding gecomplimenteerd met de brede en voortvarende aanpak. Het visitatierapport is op 9 mei 2017 gepubliceerd op de website van VLUHR

Bekijk hier het volledige rapport

2. Publicatie toepassingbesluit

 

Op 6 april 2017 verscheen in het Belgisch Staatsblad het “Besluit van de Vlaamse Regering van 24 februari 2017 houdende erkenning van artsen-specialisten en van huisartsen”. Naar aanleiding hiervan bevestigde het Agentschap Zorg en Gezondheid expliciet dat het besluit in werking is getreden op 1 april 2017 en geldig is voor álle lopende stageplannen.

Gezien dit besluit keurt DOWA uitzonderlijk goed dat laatstejaars ASO’s nog vakken kunnen laten toevoegen aan hun curriculum. Er is door de OC MSG goedgekeurd dat laatstejaars ASO’s aan FSA.GE@UGent.be melden welke vakken ze nog aan hun curriculum willen toevoegen.

--> De deadline om dit te melden aan FSA.GE@UGent.be is 31 mei 2017.

3. Actieplan MSG 2017-2018

 

Voor de komende twee jaar worden onderstaande thema’s door de opleiding extra belicht:

- klik op de titels voor meer info -

OPROEP

Wij zoeken naar bijkomende mensen die interesse hebben om te helpen meedenken in stuurgroepen m.b.t. bovenstaande thema's.
 

4. ABC-Vragenlijst

 

De opleiding zet in op het zichtbaar maken van de kwaliteit van de stageplaatsen. De terugkoppeling van de ASO’s over de begeleiding is hiervoor cruciaal.

Interuniversitair werd de ABC vragenlijst (Aanbod, Begeleiding, Context) gereviseerd. Bij elke stagewissel stuurt de secretariaatsmedewerker een oproep uit om de voorgaande plaats te evalueren. Volgend academiejaar wordt deze oproep in Medbook geïntegreerd.

Alle ASO's (Leuven, Brussel, Antwerpen en Gent) krijgen deze vragenlijst aangeboden. Bij een responsgraad van 5 antwoorden gespreid over 3 jaar worden de resultaten teruggekoppeld naar de betrokken stagemeester.

Wenst je als ASO nog een specifieke stageplaats te evalueren: klik hier

Gelieve een kleine 10 minuten te voorzien om de vragenlijst te doorlopen.
Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

5. Symposium MSG

 

Op 21 april 2017 vond het symposium van MSG plaats. Onder de titel 'Multiperspectivisme binnen MSG, wat moeten we ons daarbij voorstellen?' werden enkele sprekers uitgenodigd om te reflecteren over de toekomst van MSG.

Voor degenen die er niet bij konden zijn werden alle presentaties opgenomen en integraal online gezet. Ga naar www.msg.ugent.be/symposia.

6. Digitale ontwikkelingen

 

Website

 

Er is nu ook webpagina's over de vakken specifiek voor opleiders. Ga naar www.msg.ugent.be > opleider > vakken.
Op deze pagina vinden de lesgevers interessante info over bijvoorbeeld de deadlines voor het invoeren van resultaten in oasis.ugent.be.

 

Medbook

 

1.

Vanaf AJ 2017-2018 wordt nadruk terug gelegd op belangrijkste doel van Medbook nl. portfolio-instrument. De ASO zal zelf kunnen aanduiden wanneer hij/zij iets gedaan heeft van de to do lijst (bv. deelname aan een examen, deelname aan een les, voltooiing van een opdracht, …). Meer info volgt nog.

2.

Bij resp. functioneringsgesprekken en evaluatiegesprekken kan de inbreng van ASO enerzijds en van supervisor anderzijds nu duidelijk ingevuld worden.

3.

Het stageplan wordt verder uitgewerkt zodat ook ASO’s met een wetenschappelijk traject het stageplan duidelijk kunnen invullen

4.

De Medbook-manual is beschikbaar op www.medbook.be/nl/manual Meer info is ook te vinden op http://www.msg.ugent.be/aso/medbook/

7. Capita Selecta

 

De capita selecta (inclusief de online lessen) kunnen ook bijgewoond worden door geïnteresseerde ASO’s die al een credit hebben behaald voor dit vak of door stafleden.
De online lessen zijn beschikbaar op de website van MSG via ASO > Vakken > capita selecta.

Ga naar de capita selecta webpagina.

8. Niet te missen!

 
  • BEURS
    31 mei 2017 (deadline)

    kandidaturen voor de beurs van de Stichting Mathilde Horlait-Dapsens. Een medische specialisatiebeurs (ten bedrage van € 18.000) bestemd om artsen, afgestudeerd aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de UGent, toe te laten zich verder te vervolmaken in een gespecialiseerd centrum in binnen- of buitenland:

    Indien u zich kandidaat wenst te stellen, dient u het reglement (klik hier) door te nemen en de daarin gevraagde documentatie te bezorgen tegen ten laatste 31 mei 2017. Meer info is te bekomen bij Charlotte.Crokaerts@UGent.be
  • CALL FOR PROPOSALS - International Day
    1 juni 2017 (deadline)

    Lever een actieve bijdrage aan de hand van een presentatie over onderzoek, expertise of ervaring in de geneeskunde en gezondheidswetenschappen met een internationale of interculturele dimensie. Meer informatie hierover vind je in de call for proposals.
  • SYMPOSIUM
    8 juni 2017 van 19u00 tot 21u00

    Joined symposium: Train the trainer EBM / Staf inwendige ziekten
    “Handvaten voor Evidence Based Medicine: van EBM naar patiëntenparticipatie”:
    Klik hier om in te schrijven.
    aud. C in UZ Gent
  • DEADLINE
    3 juli 2017 om 12u00

    voor verantwoordelijke lesgevers om resultaten eerstekansexamenperiode in te voeren via oasis.ugent.be

  • BEKENDMAKING
    6 juli 2017 om 12u00

    voor ASO’s van resultaten eerstekansexamenperiode via oasis.ugent.be

  • VIERING
    23 oktober 2017 om 19u30

    Viering arts-specialisten! Promovendi worden uitgenodigd door dienst communicatie & evenementen van het UZ Gent.

  • INTERNATIONAL DAY - voor studenten
    27 oktober 2017

    Op vrijdag 27 oktober 2017 vindt voor de eerste maal op de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen de facultaire International Day voor studenten plaats.

Copyright © 2017 MSG UGent, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u een ASO/Opleider/Bestuurder bent bij de opleiding MSG UGent of omdat u zich heeft ingeschreven voor deze nieuwsbrief.

Our mailing address is:
msg.ge@ugent.be

Want to UNSUBSCRIBE? Reply with UNSUBSCRIBE.