MENTORSCHAP

Contact

Klik hier om naar de contactpagina te gaan. Hierop bevinden zich per afstudeerrichting de mentoren.

De Master Specialistische Geneeskunde stimuleert de verschillende afstudeerrichtingen om mentoren in te schakelen voor de ASO’s.

Een mentor (vast staflid, universitair of niet-universitair) is verantwoordelijk voor een groepje van 8 ASO’s gedurende hun opleiding.

De mentor fungeert als klankbord, begeleider, facilitator die de ASO helpt inzicht te krijgen in zijn groeiproces naar het behalen van de vereiste competenties. Hierbij leert de mentor de ASO (h)erkennen wat binnen zijn eigen verantwoordelijkheid valt en wat eerder behoort tot de verantwoordelijkheid van de organisatie. Hij/zij coacht de ASO’s ook door het MSG traject.

 

In dit traject wordt er vaak op wederkerende thema’s gebotst. Op deze pagina kan de mentor terecht om in deze thema’s ondersteund te worden. Er  wordt voor elk thema achtergrondinformatie voorzien, alsook een sjabloon hoe de mentoren daar een intervisiemoment kunnen aan koppelen.  Hierbij wordt een insteek gegeven van mogelijke vragen of oefeningen die men samen met de ASO’s kan opzetten, zodat het leerrendement optimaal wordt  benut.

Op deze pagina vind je dus ondersteunende tools die jouw mentorschap opkrikken en waarbij je een keuzepallet krijgt om de intervisies zowel comfortabel als uitdagend te maken.

 

Heb je vragen over een bepaald topic, of wens je ondersteuning (een babbel over hoe je iets moet aanpakken), dan kan je terecht bij vanessa.claeys@ugent.be of leen.aper@ugent.be

Thema's